Medierea conflictelor


Care sunt avantajele pe care le au companiile care apeleaza la medierea conflictelor?

Pentru a raspunde la inrebarea de mai sus trebuie sa aflam mai intai ce inseamna medierea:

Medierea reprezinta o modalitate de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate, confidentialitate si avand liberul consimtamant al partilor.

Principalul avantaj al medierii este acela ca, partile detin controlul asupra intregului proces, procedura fiind informala, rapida si eficienta.

 

Sedintele de mediere sunt tinute de catre un mediator autorizat de C.M. agreat si de Promerit HR - numai la sediul firmei noastre.

Astfel atat mediatorul autorizat de Consiliul de Mediere din Romania si agreat de noi va ofera:

  1. Neutralitate si impartialitate
  2. Confidentialitate referitor la tot ce se discuta in sedintele de mediere cat si rezultatul lor
  3. Un acord scris intre parti ( dupa caz )
  4. Durata scurta de solutionare a conflictelor
  5. Experienta in domenii precum: comercial si resurse umane

 

Conflictele pot fi individuale, adica intre un angajat si angajator sau pot fi conflicte colective cand sunt implicati un numar mai mare de angajati.
Conflictele de munca apar fie in faza precontractuala, de negociere a contractului de munca, fie in faza de executare a unui contract colectiv sau individual de munca.

 

Medierea rezolva conflictele in materie comerciala, astfel incat parrtile gasesc solutii care permit in timp pastrarea si continuarea relatiilor de afaceri. Rezolvarea conflictelor prin mediere duce la mentinerea unor relatii de afaceri bazate pe incredere si respect reciproc, medierea consolidand astfel increderea intre parteneri. Pentru partenerii de afaceri o importanta deosebita o are confidentialitatea, si, de aceea, medierea reprezinta o solutie mult mai avantajoasa decat procesele comerciale in instanta care sunt publice.

 

Pentru informatii despre mediere si mediatori va rugam sa ne contactati la adresa de email: mediere@promerit.ro

 

Trimite CV-ul tau!
JobsList